GlobalG.A.P CoC og ASC CoC (eLearning)
Få en helhetlig innføring i kravene i GlobalG.A.P CoC og ASC CoC standarden.
Beskrivelse
For selskaper som slakter, bearbeider eller selger oppdrettsfisk er det krav om sporbarhetsstandarder (Chain of Custody), hvor de mest relevante er ASC CoC eller GlobalG.A.P CoC. Sporbarhetsstandardene ASC CoC og Global G.A.P CoC krever at hele verdikjeden er intakt og dekket av en relevant sertifiseringsordning. Oppdretters lokaliteter i ferskvann og saltvann sertifiseres iht ASC eller GlobalG.A.P. Frittstående slakterier, videreforedlingsanlegg og tradere som overtar eierskapet til fisken i løpet av verdikjeden, må ha egne CoC sertifikater. Når slakterier, videreforedling og tradere inngår i et overordnet selskap, er det for GlobalG.A.P tilstrekkelig med et overordnet GlobalG.A.P sertfikat som dekker hele verdikjeden.
For villfanget fisk, i hovedsak hvitfisk, gjelder en MSC sertifisering som er relativt lik ASC CoC, så dette kurset vil være aktuelt også for bedrifter med MSC sertifisering.
ASC CoC standarden har kommet med oppdaterte krav og disse kravene er obligatoriske fra 30.05.2023.
GlobalG.A.P CoC standarden er oppdatert med versjon 6.1, hvor kravene vil være obligatorisk fra 01.07.2023.
Mål
Formålet med dette e-læringskurset er å gi en helhetlig innføring i kravene i GlobaG.A.P CoC og ASC CoC standardene i henhold til den til enhver tid gjeldende versjon av standarden.
Kurset dekker blant annet følgende tema:
- Kjøp av produkter fra leverandør i verdikjeden som er sertifisert etter GlobalG.A.P, GlobalG.A.P CoC, ASC eller ASC CoC
- Merking av sertifiserte varer og lagring adskilt fra ikke-sertifiserte varer
- Hvordan spore sertifiserte varer bakover til sin opprinnelse og dokumentere volumene av sertifiserte varer?
- Kvalitetssystem som sikrer at kravene i CoC standardene oppfylles
- ASC CoC godkjenning av slakterier og videreforedlere krever i tillegg en godkjent mattrygghetsgodkjenning (GFSI godkjent /ISO-22000eller tilsvarende) f.o.m. 30.mai 2024.
Målgruppe
Kurset er beregnet for personer som jobber i verdikjeden til oppdrettsnæringen og passer for Kvalitetsansvarlige, Salgsansvarlige, Produksjonsansvarlig i slakteri og annet personell med ansvar for kvalitet.