DNV og Inherit Carbon Solutions inngår avtale om karbonfjerning til en verdi av 120 millioner kroner

DNV og det norske oppstartsselskapet Inherit Carbon Solutions har inngått en femårig avtale om CO2-fjerningssertifikater relatert til biogassproduksjon. Avtalen har en kontraktsverdi på nærmere 120 millioner kroner og er et av de største kjøpene av karbonfjerning fra et norsk selskap.

DNV har fulgt karbonfjerningsmarkedet tett gjennom flere år og har evaluert flere startups før valget landet på Inherit Carbon Solutions. Avtalen er i tråd med DNVs mål om å redusere sitt eget karbonavtrykk og i tillegg fremme verifiserbare klimatiltak.  

Remi Eriksen, DNV
Remi Eriksen,
konsernsjef i DNV

Inherit Carbon Solutions spesialiserer seg på å håndtere og lagre CO2 som oppstår fra biogassproduksjon for å fjerne CO2 fra atmosfæren. Ved å fange CO2 som produseres under nedbrytningen av biomasse fra et biogassanlegg, kan CO2 lagres, noe som bidrar til å redusere klimagassutslippene. 

– For å nå klimamålene i Parisavtalen må karbonfangst og -lagring tas i bruk i stort omfang, og det er derfor viktig for oss i DNV å engasjere oss i dette. DNV har i flere år hatt sertifiserte avtaler på CO2-fjerning knyttet til skog som kompenserer for våre CO2-utslipp, og vi har de siste par årene jobbet med CO2-fangst med tare. Vi ønsker nå å involvere oss i BECCS for å bidra til at utviklingen skyter fart. Ved å inngå denne avtalen bidrar vi ikke bare til våre bærekraftmål, men også til å akselerere en ny industri og en ny løsning for karbonfjerning, sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV

Kaja Voss, Inherit Carbon Solutions
Kaja Voss, gründer og Co-CEO
 i Inherit Carbon Solutions

– Vi er stolte over å kunne levere CO2-fjerningssertifikater til DNV. Dette partnerskapet viser den økende tilliten til karbonfjerning som en viktig løsning for å nå klimamål, og betydningen produsenter av biogass kan ha i å bidra til karbonfjerning, sier Kaja Voss, gründer og Co-CEO i Inherit Carbon Solutions.  

DNV jobber aktivt med å redusere egen miljøpåvirkning, og har et konkret mål om å redusere utslipp per ansatt med 50 prosent innen 2025. Dette omfatter blant annet forretningsreiser og energibruk ved selskapets kontorer.  

Ellen Skarsgård, DNV
Ellen Skarsgård,
Head of Sustainability
development and
Climate i DNV

– CO2-fjerningssertifikater regner vi som et tillegg til de andre initiativene vi gjør, og er en løsning for utslipp som ikke kan unngås. Jeg tror mange vegrer seg for dette i frykt for å bli anklaget for grønnvasking. Grunnprinsippet er at man først skal fokusere på egne utslipp for å så se på kompenserende tiltak. Jeg mener at vi kan jobbe med begge deler. Ved å jobbe aktivt med egne tiltak og samtidig investere økonomisk i prosjekter som dette, vil man som virksomhet raskere bidra til et lavkarbonsamfunn, sier Ellen Skarsgård, Head of Sustainability development and Climate i DNV